O comunitate de hipioţi din sudul Spaniei este în pericol. Pe terenul pe care aceştia trăiesc departe de civilizaţie, proprietarul vrea să construiască un hotel

Într-un golf situat pe coasta însorită din sudul Spaniei, trăieşte de ani buni o comunitate de oameni care nu vor să aiba nimic de-a face cu autorităţile. Sunt hipioţi, trecuţi de prima tinereţe, iar viaţa lor este cât se poate de simplă. Acest paradis este însă în pericol. Proprietarul terenului i-a tolerat pâna acum, când s-a hotărât să construiască un hotel.

03 Ianuarie 2020, 14:55 (actualizat 03 Ianuarie 2020, 14:57) |

În acest colţişor din provincia spaniolă Almeria, pare că civilizaţia secolului al XXI-lea nu a pătruns. Pentru turiştii care caută un loc liniştit şi nepoluat este o alternativă curată la staţiuni celebre cum sunt Costa del Sol sau Costa Brava. Un fel de Vama Veche în perioada când încă mai era un sat pescăresc.

Turiştii care au aflat de acest colţ de rai vin din ce în ce mai des. O oportunitate pentru comunitatea din golf care profită şi mai face un ban vânzând băuturi răcoritoare sută la sută bio. Proprietarul, care deţine terenul din 1998, a aflat şi el de potenţialul acestui golf. De fapt, acum 80 de ani, castelul din zonă, acum o ruină, şi plaja, atrăgeau aristocraţia din întreaga Europă.

Daniel Navarro vrea să construiască un hotel şi cere autorităţilor locale să investească în renovarea castelului.

“Pe lângă castel, am putea restaura colibele pescarilor şi am crea o zonă de bungalouri şi să folosim castelul drept centru al unui mic hotel de lux, iar restul proprietăţii să fie o simplă fermă”, spune Daniel Navarro, proprietarul terenului.

Planurile lui Navarro s-au împiedicat de încăpăţânarea autorităţilor locale care nu vor să cheltuiască aproape două milioane de euro pe o ruină din secolul al XVI-lea intrată în patrimoniul universal. Mulţi sunt convinşi că planurile proprietarului nu vor fi duse până la capăt. Dacă totuşi va reuşi, spiritul de libertate din Cala San Pedro va dispărea.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI