O companie americană a obținut, în laborator, șnițel din carne de pui

1 noiembrie 2018, 20:52

Micile bucăți de pui tăvălite prin pesmet sunt consumate la restaurante fast-food de milioane de oameni din lumea întreagă. Un laborator de alimente din California propune să fie făcute din „carne de cultură”. Nu e modificată genetic, nu necesită antibiotice, procesul de preparare e inofensiv pentru mediul înconjurător.

JOSHUA TETRICK, cercetător: „Ne-am gândit că, oferind oamenilor carnea care le place, însă fără să omorâm animale, poate reprezenta drumul spre o alimentaţie mai corectă în viitor”.

Rețeta? Celulele stem prelevate din pene sunt combinate cu proteine provenite din surse naturale. Se țin două zile într-un bioreactor. Rezultă un nugget care conține 40 la sută țesut muscular de pui și 60 la sută un amestec de substanțe vegetale cât se poate de sănătoase.

JASON HULL, bucătar: „Este delicios. Textura e potrivită, deşi nu este uşor de gătit. Deşi a fost produs în laborator, nu simt nicio diferenţă. Şi e totul bazat pe plante, este sănătos”.

Provocarea este, acum, prețul. Pentru că, în prezent, costă 100 de dolari producerea în laborator a unui kilogram de carne. Cercetătorii au ambiția ca produsul să devină la fel de acesibil ca puiul obișnuit. Dacă totul merge conform planului, primul nugget de pui fără pui va apărea pe piață până la sfârșitul anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite