O comisie medicală din Japonia a autorizat pastila anti-COVID-19 fabricată de grupul Merck. Molnupiravir, aprobat şi în SUA pentru persoanele care au peste 18 ani.

24 decembrie 2021, 12:56

Decizia comisiei din Japonia creează premisele livrării a 200.000 de doze pe teritoriul ţării începând cu acest weekend, pe baza pregătirilor anunţate anterior de Kishida.

Japonia mizează pe tratamentele orale pentru a ţine cazurile grave şi decesele sub control în contextul temerilor apariţiei unui al şaselea val al pandemiei. Guvernul a convenit luna trecută să plătească Merck şi partenerului său, Ridgeback Biotherapeutics, circa 1,2 miliarde de dolari pentru 1,6 milioane de doze din medicamentul produs de aceştia Molnupiravir.

În plus, Kishida a anunţat săptămâna trecută un acord pentru achiziţionarea a două milioane de doze dintr-un alt medicament antiviral dezvoltat de Pfizer Inc. Iar compania farmaceutică japoneză Shionogi & Co urmează să solicite autorizarea pentru un tratament propriu, furnizând încă un milion de doze până la începutul anului viitor.

Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite a autorizat joi pastila anti-COVID-19 fabricată de grupul Merck în cazul unor pacienţi adulţi din grupe de mare risc.

Diferite state s-au grăbit să achiziţioneze Molnupiravir, produs de Merck, după rezultate iniţiale foarte promiţătoare, dar, conform unor date ulterioare, prezentate de companie la sfârşitul lui noiembrie, medicamentul s-a dovedit considerabil mai puţin eficient decât estimarea iniţială. Franţa a anulat comanda pentru acest medicament miercuri.

Molnupiravir, produs de compania Merck este destinat adulților cu grad de risc sporit de dezvoltare a unor forme severe de covid și pentru care alte tratamente nu sunt adecvate. Zilele trecute, FDA a aprobat și medicamentul PAXLOVID de la Pfizer, care poate fi administrat și adolescenților de peste 12 ani. Guvernul american a încheiat contracte cu ambii producători. În România însă nu e autorizat oficial niciunul, iar Agenția Europeană a Medicamentului încă le evaluează eficiența acestora.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite