O cisternă încărcată cu clei s-a răsturnat pe șinele de cale ferată. Circulaţia feroviară a fost reluată după patru ore şi jumătate

28 septembrie 2018, 13:26

ACTUALIZARE. „Circulația feroviară în zona localităţii Iacobeni a fost închisă la ora 10.15, după ce o autocisternă încărcată cu clei s-a răsturnat pe calea ferată.Reprezentanţii locali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au coordonat întreaga operaţiune de intervenţii, au luat toate măsurile necesare pentru evitatarea unui eventual pericol de explozie, fiind necesară şi oprirea alimentării cu energie a liniei de contact.

De asemenea, asemenea, echipele de intervenţie feroviară şi ale autorităţilor locale au acţionat cu utilaje auto pentru scoaterea autoutilitarei de pe linia de cale ferată şi cu personal specializat pentru verificarea componentelor infrastructurii feroviare, a liniei de cale ferată şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât traficul pe distanţa Iacobeni – Argestru să fie reluat în condiţii de siguranţă.

Din cauza acestui eveniment rutier, două trenuri de călători vor ajunge la destinaţie cu întârziere, este vorba despre trenul IR 1833 (Iaşi – Timişoara Nord) care a staţionat de la ora 10.38, pe toată perioada intervenţiei, în gara Iacobeni, şi perechea lui, IR 1832, care circulă în relaţia Timişoara Nord – Iaşi, cu staţionare de la ora 13.50, în gara Argestru.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile înregistrate de cele două trenuri şi îi asigură că intervenţiile desfăşurate de autorităţile locale în zona evenimentului au avut drept scop redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă„, se arată în comunicatul CFR.

_______________________________

Accidentul a avut loc în jurul orei 10:50, în localitatea Iacobeni, la 15 km de orașul Vatra Dornei.

Cisterna a părăsit DN17 și a ajuns pe calea ferată, unde s-a răsturnat. Șoferul a rămas captiv în cabină, dar a fost scos de un pompieri ISU, care se afla întâmplător în zona, înainte de sosirea colegilor săi de la ISU Vatra Dornei.

Cisterna nu a putut să fie mutată de pe sine nici până acum.

În zonă este așteptat să ajungă un utilaj de mare gabarit cu care să fie ridicată cisterna de pe calea ferată. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut accidentul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite