O casă conspirativă din vremea Iugoslaviei lui Tito a fost descoperită în Slovenia, lângă o peșteră

16 aprilie 2017, 19:11

Camerele sunt în spatele unui hotel, aproape de intrarea într-una dintre cele mai vizitate peșteri din Slovenia. Au fost descoperite în timpul unor lucrări de renovare a hotelului. Camerele duc direct în peșteră, în zona în care erau depozitate trenulețele cu care sunt plimbați turiștii.

Marjan Bagatelj, directorul firmei care administrează peștera:  La un moment dat am văzut o uşă  de fier, mare, urâtă. Am întrebat  de ce nu a fost înlocuită.  Mi s-a spus că nu există cheie.  Aşa că am decis să o spargem.  Dincolo de usa, mobilier vechi și echipamente de ascultare. Totul, acoperit de o pătură groasă de praf, semn că nimic nu mai fusese atins de zeci de ani.”

Igor Omerza, istoric: „Studiind arhivele, am găsit 45  de locaţii unde poliţia politică slovenă  avea centre de ascultare. Nu am găsit  nicăieri adresele exacte.  Aceste încăperi fac parte dintr-un  sistem mai amplu de ascultare  telefonică.”

Atât liderul iugoslav, Iosip Broz Tito, cât și mulți demnitari străini obișnuiau să vină aici. De aceea, hotelul era împânzit de microfoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite