O casă a fost luată de viitură la Câmpulung Moldovenesc, Suceava. Localnicii acuză autoritățile

16 august 2018, 08:06

Cea mai afectată a fost zona Valea Seacă, unde pârâul cu același nume a ieșit din matcă.

Potrivit localnicilor, mai rău a fost după ce s-a oprit ploaia, pentru că abia atunci a lovit cu adevărat viitura.

Am 60 de ani, dar n-am întâlnit așa ceva. Groaznic! Pe deasupra, așa venea. Tot a curs prin beci, prin case pe la oameni. Prea multă pădure tăiată, prea mult în deal încolo„.

De 10 ori am sunat la 112 și m-au ignorat total. Atât oamenii legii care treceau pe aicea, pompieri (…) și-au bătut joc. Am făcut aici gard și au venit de la primărie, de la consiliu, de ce facem gard? Uite că ei trebuia să consolideze malul„, acuză un alt locuitor.

În Valea Seacă sunt peste 100 de case. Toate au fost afectate de inundații. Una dintre ele a fost luată cu totul de apă.

„A venit o construcție pe pârâu, mi-au spus oamenii, care undeva s-a oprit, aici în pod, dar nu știm de unde a plecat (…) În momentul când eliberezi un pod, se înfundă altul”, a declarat viceprimarul din Câmpulung Moldovenesc, Nicolae Moroșan.

Scânduri, geamuri și uși au fost aduse de ape.

Pompierii de la ISU Suceava și primăria au intervenit cu motopompe și utilaje pentru degajarea aluviunilor și scoaterea apei din case și din curți.

Viitura de la Valea Seacă a afectat traficul pe DN 17, unde s-a circulat pe un singur fir, și pe DJ 175 B Transrarău, unde circulația rutieră a fost restricționată pentru o perioadă din cauza scurgerilor de pe versanți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite