O carte despre administrația Trump și campania electorală din 2016 a iscat un uriaș scandal peste Ocean

4 ianuarie 2018, 21:15

Steve Bannon, unul dintre arhitecții alegerii lui Trump și fostul său consilier principal, a devenit peste noapte un dușman al președintelui. Asta, după ce i-a spus unui jurnalist că întâlnirea pe care Donald Trump Jr, fiul președintelui, a avut-o cu rușii în timpul campaniei este o trădare și un gest nepatriotic.

Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe: „Este o acuzaţie ridicolă despre care sunt sigură că am mai vorbit de multe ori până acum.”

Mai mult, președintele a spus că Bannon și-a pierdut mințile după ce a fost concediat, iar acum, avocații Casei Albe vor sancționarea legală a fostului consilier pentru încălcarea confidențialității și defăimarea familiei prezidențiale.

Josh Lederman, jurnlist Associated Press: „Acest nou conflict cu fostul strateg Steve Bannon poate crea tensiuni cu baza electorală a preşedintelui. Steve Bannon chiar l-a ajutat şi a fost legătura cu mulţi alegători furioşi şi care nu se simţeau reprezentaţi.”

Confesiunile lui Bannon apar în cartea „Foc și furie – în interiorul Casei Albe a lui Trump” a jurnalistului Michael Wolff. Se bazează pe mai mult de 200 de interviuri și conține multe afirmații explozive. Printre acestea, faptul că echipa de campanie a lui Trump a fost șocată de victoria în alegeri și Melania a plâns la aflarea veștii, că Donald Trump a fost furios când vedetele de primă mână au refuzat să participe la inaugurarea sa și că nu-i place să locuiască la Casa Albă.

Mai mult, Michael Wolff a declarat că toți cei intervievați sunt în acord sută la sută că Donald Trump nu este pregătit să fie președinte.

Nu toți îl văd, însă, cu ochi buni pe Wolff, jurnalist în vârstă de 64 de ani și care scrie pentru New York Magazine și Vanity Fair și este autorul unei biografii a mogulului media Robert Murdoch.

The Washington Post îl descrie drept provocator și afirmă că nu puține dintre articolele sale au ridicat semne de întrebare.

Foc și furie – în interioul Casei Albe a lui Trump” apare în librării pe 9 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă