O cale ferată din Zaporojie folosită de trupele ruse a fost sabotată printr-o explozie

O cale ferată din Zaporojie folosită de trupele ruse a fost sabotată printr-o explozie
O cale ferată din Zaporojie folosită de trupele ruse a fost sabotată printr-o explozie
14 iunie 2023, 16:34

Potrivit oficialului ucrainean, în urma acestei acţiuni de sabotaj împotriva trupelor ruse un segment de circa 50 de metri de calea ferată a fost distrus şi cinci vagoane încărcate cu minereu de fier au deraiat.

Scoaterea, cel puţin temporară, din funcţiune a acelei căi ferate ar putea îngreuna eforturile Moscovei de a-şi aproviziona trupele cu muniţii şi echipamente în Crimeea şi în provinciile ucrainene Herson şi Zaporojie tocmai când armata ucraineană desfăşoară o contraofensivă.

Lansată în urmă cu mai mult de o săptămâna, această contraofensivă a avut până în prezent ca rezultat doar înaintări modeste ale trupelor Kievului, care au eliberat mai multe sate, fiind în schimb confirmată pierderea de către trupele ucrainene a unor arme grele occidentale, inclusiv tancuri germane Leopard-2 şi blindate americane Bradley.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a declarat miercuri că aceasta a eliberat în ultimele 24 de ore ‘circa trei kilometri pătraţi’ şi a semnalat lupte grele în special pe frontul din Zaporojie, unde trupele ucrainene încearcă să înainteze spre Marea Azov pentru a tăia coridorul terestru al trupelor ruse spre Crimeea şi sudul Ucrainei.

De partea sa, Ministerul rus al Apărării afirmă că în ultimele 24 de ore a respins ofensive ucrainene pe trei sectoare ale frontului şi că a provocat din nou trupelor Kievului mari pierderi în efective şi echipamente grele, iar în cursul nopţii a lansat noi raiduri cu rachete care au ţintit în spatele frontului depozite de arme şi muniţii şi baze temporare ale trupelor de rezervă ale armatei ucrainene.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite