O butelie de oxigen a explodat la o firmă din Aiud. O persoană a decedat

8 martie 2021, 11:55

Era puțin înainte de ora 11, când s-a dat alarma la o firmă din Aiud, producătoare de prefabricate din beton. Salvatorii de la ISU au intervenit de urgență. Doi muncitori au fost aproape de dispozitivul care a explodat. Pentru unul dintre bărbați nu s-a mai putut face nimic.

Explozia i-a provocat bărbatului în vârstă de 64 de ani leziuni grave la nivelul abdomenului, leziuni care în scurt timp i-au provocat decesul.

Celălalt muncitor nu a suferit însă răni grave.

Căpitan RADU BOTEZAN, purtător de cuvânt ISU Alba: “Din câte se pare, a fost o explozie la un tub de oxigen. Echipajele de pompieri din Aiud au acordat prim ajutor medical unei alte victime, un bărbat de 46 de ani, care a suferit un atac de panică”.

Bărbatul a fost transferat totuși la spital, pentru investigații suplimentare.

OVIDIU BOGOS, medic specialist de urgenţă: „Pacientul a ajuns în stare stabilă. Din cauza exploziei, a suferit un traumatism cranio-facial. Am făcut un CT cranian care nu a evidențiat nicio leziune, un consult ORL”.

Inspectoratul de Muncă Alba a deschis o anchetă în acest caz.

CALMAN GABOR ZSOLT, inspector șef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba: „Din cercetările de până acum a rezultat că persoana care a făcut atac de panică tăia cu flexul recipientul, cealaltă persoană care a decedat era în zona de acțiune”.

Accidentul putea fi și mai grav, dacă explozia era însoțită de incendiu. Pompierii le recomandă tuturor celor care folosesc butelii de oxigen să fie foarte atenți unde le depozitează.

–––––––––––––––––––––––––––––––

Explozia nu a fost urmată de incendiu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în urma exploziei au rezultat două victime: un bărbat de 64 de ani care prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declarat decesul, iar un bărbat de 46 de ani este asistat medical de către echipajul SMURD, având atac de panică.

”Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru acordare primului ajutor medical la un accident de muncă produs în incinta unui operator economic din municipiul Aiud. Din primele informaţii este vorba despre o butelie de oxigen care a explodat’‘, informează ISU Alba.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite