O bubuitură puternică, însoțită de o undă de șoc, a avut loc marți la Iași. Fenomenul ar fi fost produs de un meteorit

Iaşul a fost învăluit în mister marți, când o bubuitură puternică s-a auzit în oraş şi în localităţile învecinate. Zgomotul a fost urmat de o undă de şoc care a zguduit ferestrele locuințelor. Nu a fost cutremur, iar autoritățile nu au reușit să explice ce s-a întâmplat, așa că oamenii au început să-şi imagineze diverse scenarii. Profesorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" este cel care a găsit o explicație a acestui fenomen.

11 Iulie 2019, 10:47 (actualizat 11 Iulie 2019, 11:08) Știrile TVR |
Bubuitură la Iași
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Conf. dr. Silviu Gurlui consideră că zgomotul puternic care s-a auzit în tot Iaşul în urmă cu două zile a fost provocat de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului.

Unda de șoc, extrem de puternică,  s-a produs la ora 14.08 și s-a propagat pe o rază de până la 50 de kilometri, spre Târgu Frumos și spre Vaslui.

Unda de șoc a fost însoțită de o undă de vibrație care a fost resimțită în locuințe prin tremurul geamurilor și al altor obiecte din casă, ca în cazul unui cutremur.

Profesorul Silviu Gurgui a explicat că a reușit să surprindă fenomenul cu ajutorul unui echipament pe care l-a instalat în Turnul cu Ceas din Palatul Culturii pentru a monitoriza diferite fenomene naturale care se produc în vecinătate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI