O asociație de salvare a animalelor a fost amendată pentru că a ajutat doi pui de urs

3 aprilie 2021, 20:23

Miruna Gritu este președinta asociației Prietenii Berzelor din Sibiu, dar de mai bine de doi ani de zile salvează și alte animale sălbatice. A intervenit fără să stea pe gânduri și în cazul celor doi ursuleți slăbiți și înfometați găsiți de proprietarul unei cabane. Și spune că niciuna dintre persoanele la care a apelat, de la fondul de vânătoare, poliția animalelor și Jandarmerie nu a găsit o soluție rapidă. Iar misiunea de salvare a avut loc după închiderea programului de lucru al instituțiilor publice.

Ministerul Mediului a precizat pe pagina de Facebook că asociația a încălcat mai multe reglementări. Nu a anunțat Garda de Mediu, nu a dus imediat puii la medic și i-a transportat ilegal. Modul în care a acționat ar fi putut duce chiar la decesul exemplarelor, consideră oficialii de la mediu.

Ursuleții care au fost duși la rezervația din Zărnești și-au revenit și au fost eliberați în pădure. Procedurile însă ar trebui să fie însă modificate în cazuri urgente, spun salvatorii.

Și cabanierul care a cerut ajutor pentru salvarea celor doi ursuleți este anchetat.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară cercetări în vederea stabilirii circumstanţelor în care cele două animale au ajuns în posesia bărbatului din Biertan care a sesizat asociaţia în cauză.

Asociația Prietenii berzelor a anunțat că va contesta amenda în instanță. În mediul online, peste 45 de mii de oameni critică autoritățile și cer printr-o petiție anularea sancțiunii. Azi a mai fost descoperit un ursuleț în aceeași zonă în care erau și cei doi deja salvați. Asociația Milvus i-a găsit și a anunțat Garda de Mediu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite