O asistentă medicală infectată cu SARS COV-2 din Botoșani a murit, iar alte cinci cadre medicale din Olt s-au infectat

24 mai 2020, 20:29

Asistenta din Botoșani avea 46 de ani și lucra la Secția de Boli infecțioase a spitalului județean. Fusese confirmată cu coronavirus în 23 aprilie și internată la Spitalul de Boli infecțioase din Iași. Două săptămâni a fost la terapie intensivă.

Potrivit reprezentanţilor Direcției de Sănătate Publică Botoşani, asistenta nu suferea de alte boli. Este cel de-al treilea cadru medical din Botoşani răpus de covid 19.

Spitalul Județean Mavromati a mai pierdut un medic de 64 de ani și o asistentă medicală de 56 de ani.

În județul Olt crește numărul cadrelor medicale infectate la Serviciul de Almbulanță. Doar în ultimele 24 de ore, au fost confirmate cinci cazuri noi în rândul personalului medical.

Prefectul de Olt a cerut ministrului Sănătății să trimită Corpul de Control pentru a stabili cine se face vinovat de numărul mare de îmbolnăviri de la serviciul de ambulanță. În acest moment 20 la sută din personalul stației Slatina este indisponibilizat, astfel că s-a decis detașarea mai multor echipaje de la substațiile din teritoriu.

Și președintele Crucii Roșii Gorj a fost confirmat pozitiv pentru Covid-19. El a fost internat în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în secția de Boli Infecțioase. El avea simptome de câteva zile, iar când a mers la spital s-a confirmat diagnosticul. Bărbatul lucrează în cadrul Complexului Energetic Oltenia, unde au fost depistați pozitiv încă trei angajați din rândul TESA în ultima săptămână. Direcția de Sănătate Publică Gorj a declanșat o anchetă epidemiologică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite