O asistentă de la Filantropia vrea să dea în judecată unitatea medicală. Femeia s-a rănit grav după ce a alunecat pe pardoseala proaspăt spălată din spital

O asistentă medicală din Capitală trăieşte o dramă. Acum un an a alunecat pe holul spitalului în care lucra şi acum se deplaseaza în baston. Are dureri atât de puternice încât nu poate ţine în mână nici măcar o sticlă cu apă. Femeia susţine că reprezentanţii spitalului Filantropia au încercat să o convingă să ascundă accidentul. Asistenta vrea să dea în judecată unitatea medicală. Reprezentanţii spitalului Filantropia resping toate acuzațiile.

21 Noiembrie 2019, 19:28 (actualizat 21 Noiembrie 2019, 20:26) Știrile TVR |
Asistentă condamnată la suferință
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu ajutorul unui baston. Aşa merge acum Maria Lungana. Femeia e asistentă medicală şi acum un an, în timpul programului de lucru a alunecat pe o podea proaspăt spălată din spitalul Filantropia. S-a dezechilibrat şi a căzut.

Avea dureri cumplite la coloană aşa că personalul medical a chemat ambulanţa şi a fost dusă la Spitalul Floreasca. Femeia susţine că imediat după accident, reprezentanţii spitalului Filantropia au făcut presiuni asupra ei să ascundă ce s-a întâmplat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă susţine că au fost întrunite condiţiile pentru a fi înregistrat ca accident de muncă cu incapacitate temporară de muncă. Femeia susţine că viaţa ei a devenit un calvar.

A stat 70 de zile imobilizată în pat în speranţa că vertebra se va suda la loc. Toate economiile s-au dus pe orteză şi medicamente.

Acum s-a hotărât să dea în judecată spitalul în care a lucrat peste 40 de ani.

Reprezentanții Spitalului Filantropia resping categoric orice speculație referitoare la vreo intervenție a personalului asupra asistentei. Aceștia susțin că la locul accidentului au fost chemați Poliția, Salvarea, Inspectoratul de Muncă și șefii spitalului. Asistenta Maria Lungana a beneficiat de 270 de zile de concediu medical, așa cum prevedea legea, se arată în răspunsul primit de la Spitalul Filantropia.

Reacția spitalului:

Respingem categoric orice speculație referitoare la vreo intervenție a personalului medical, asupra asistentei care a suferit un accident, acum un an, la Spitalul Filantropia, în sensul modificării declarațiilor acesteia și a influențării anchetei, atât timp, cât la fața locului fuseseră chemate de urgență Poliția, Salvarea, Inspectoratul Teritorial de Muncă București și conducerea Spitalului Filantropia.

De asemenea, nu se cunosc detalii despre vreo discuție ulterioară a asistentei sau a fiului acesteia cu managerul spitalului, dat fiind că, între timp, acesta a fost schimbat.

Din documentele oficiale ale Spitalului Filantropia, cât și ale Inspectoratului Teritorial de Muncă București, reies următoarele:

În data de 29.10.2018, Lungana Maria, în vârstă de 68 de ani, asistent medical la Spitalul Clinic Filantropia, a alunecat pe podeaua parțial umedă și s-a lovit la șold și coloană. A fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca și, în urma unei investigații CT, făcută la Spitalul Militar, i s-a pus diagnosticul de tasare a vertebrei T12. I s-a recomandat repaos la pat 30 de zile și operație sau orteză pentru vindecare.

Din ultimul document ITM, eliberat în data de 20.08.2019, reiese că asistentei Lungana Maria i-a încetat incapacitatea temporară de muncă la data de 04.08.2019, având un număr de 270 de zile de incapacitate temporară de muncă.

Precizăm faptul că, în toată această perioadă, Lungana Maria a beneficiat de concediu medical, fiind remunerată de spital, potrivit legislației în vigoare.

Trei zile mai târziu, pe 07.08.2019, Lungana Maria a cerut conducerii Spitalului Filantropia încetarea contractului de muncă, cu acordul părților, solicitare care i-a fost aprobată.

Menționăm faptul că Lungana Maria a avut în 2010 o decizie de pensionare dar din 2011 a fost reangajată cu contract de muncă în spital.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI