O adolescentă de 14 ani și-a înjunghiat mama pentru că a intervenit într-o ceartă dintre ea și fratele ei. Informații cu puternic impact emoțional

28 martie 2019, 11:55

 

Fata era elevă în clasa a VIII-a la o școală din Dărmăneşti. Învăța bine, dar în ultima vreme era retrasă. I-a surprins pe profesori când a scris o poezie cu versuri foarte violente. Iar colegii știau de desenele ei cu personaje însângerate și de conturile ei de pe internet.

Profesorii sunt convinși că fata a fost influențată de mesajele pe care le citea pe internet, pe diverse platfome de discuții între tineri, dar și de jocurile video. Au avertizat-o pe mamă în legatură cu modul în care i se schimbase comportamentul.

De altfel, anchetatorii au aflat că fata avea instalată pe telefon o aplicație în care își spunea „Bloodykiller”, adică Ucigașul însângerat. Acolo era scris și un citat: Mai degrabă un monstru cu creier, decât un înger cu inimă. În camera fetei, anchetatorii au găsit un topor pe care era inscripționat numele pe care îl folosea în mediul online.

Fata se află în arestul poliției și va fi expertizată psihologic pentru a vedea dacă a avut discarnamnt atunci când a comis crima.

Psihologii avertizează ca adolescenții au nevoie de atenție, iar părinții și profesorii ar trebui să observe orice fel de schimbare de comportament.

Mai mult de un sfert dintre copiii din România petrec peste şase ore pe internet, dacă sunt într-o zi de şcoală, iar procentul acestora creşte la 50%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanţă, arată un studiu recent al Salvați Copiii.

Potrivit cercetării, minorii care petrec mult timp în mediul online sunt mai nemulţumiţi de relaţia cu părinţii, prietenii şi profesorii, precum şi de viaţa lor din prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite