O "școală a rezistenței", instituită la Harvard. Sau cum învață tinerii să se opună agendei lui Trump

Miercuri este prima zi a "Școlii de Rezistență" - un curs de 4 săptămâni despre activismul anti-Trump, creat de studenții de la Kennedy School of Government, Universitatea Harvard. Cursul este deschis cetățenilor americani și nu numai, potrivit CNN.

04 Aprilie 2017, 17:08 (actualizat 23 Aprilie 2017, 15:22) | Mihaela Carpea |
Școala de Rezistență / FOTO: www.resistanceschool.com
Școala de Rezistență
2. Școala de Rezistență

Cursul este structurat în 4 sesiuni față în față, dar transmise și online, urmate de teme interactive. Inițiatorii programului speră să îi antreneze pe viitorii activiști și să le dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a putea iniția acțiuni colective și pentru a rezista efectiv agendei lui Trump.

Înscrierile se fac AICI

Programul a fost inițiat după două mișcări masive de stradă - Marșul Femeilor și Marșul pentru Știință - care au cuprins marile orașe americane după învestirea lui Donald Trump ca președinte.

“Școala de Rezistență a început de la câțiva studenți care au discutat cu mai mulți profesori, indignați și disperați, simțindu-se tot mai copleșiți și mai exasperați că nu găsesc răspunsul la întrebarea ‘Și ce ne vom face acum, că alegerile au trecut?’”, a explicat Shanoor Seervai, student al Școlii de Guvernare și Administrație Publică din cadrul Harvard și unul dintre fondatorii Școlii de Rezistență.

Potrivit programei afișate pe site, printre temele prelegerilor se numără comunicarea valorilor, mobilizarea și organizarea comunităților, structurarea capacității de acțiune, susținerea rezistenței pe termen lung.

(w620) 2. Școala

Până acum s-au format aproximativ 3 mii de grupe de studiu, reprezentând peste 10 mii de cetățeni. Cu toții s-au înscris pentru primul curs.

De altfel, școala încurajează înscrierea în grupuri. “Unii vin cu câte un grup de 700 de persoane deja format, alții cu grupuri mai mici, care se adună în bucătăria prietenilor”, a explicat Seervai.

Printre cei care vor ține cursurile se numără nu doar cadre didactice, ci și vicepreședintele Comitetului Democratic Național și un specialist din organizația politică “Obama For America”.

Inițiatorii programului recunosc că nu se așteptau la un asemenea nivel de interes. Mai au de pus la punct câteva chestiuni legate de felul în care vor comunica oamenii între ei, ce se va întâmpla după a patra săptămână de curs și cum va putea fi evaluat impactul unui asemenea demers.

Programul de recrutare urmărește să adune cât mai multe povești ale celor care vor să "reziste".

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI