Nutriționiști cu 12 clase. Unii devin specialiști în domeniu după câteva cursuri de weekend

28 februarie 2019, 18:29

Studiile arată că 20 la sută din tineri sunt supraponderali, iar până în 2025 unul din 3 adulți va suferi de obezitate, așa că cei care nu se pot abține de la mâncare apelează la sfaturile specialiștilor.

O dată cu creșterea numărului de persoane cu probleme de greutate au apărut tot mai multe cabinete de nutriție care promit rezultate spectaculoase. Nu toți sunt însă profesioniști, cu studii superioare.

Teoretic, contra unei sume de bani oricine poate deveni nutriționist.

Pentru cei care vor să devină cu adevărat specialiști există Facultatea de Nutriție și Dietetică, iar cursurile durează trei ani.

Medicii specializați în nutriție și boli metabolice atrag atenția asupra pericolelor la care ne putem expune fără să știm.

În 15 februarie au fost publicate în Monitorul Oficial normele metodologice de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România.

Acesta va trebui să avizeze inclusiv formările profesionale în nutriție și dietetică şi va elibera dreptul de libera practică doar persoanelor cu studii superioare în domeniu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite