Nurci depistate cu SARS-CoV-2 la o fermă din Polonia, posibil infectate prin transmitere de la om. Urmează noi testări în alte ferme

Nurci depistate cu SARS-CoV-2 în Polonia
Nurci depistate cu SARS-CoV-2 în Polonia
24 noiembrie 2020, 19:46

Agentul patogen a fost descoperit la o fermă din regiunea Pomorskie din nordul Poloniei. Opt din cele 91 de animale de la fermă verificate au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Rezultatele obţinute sugerează că este posibil ca virusul să fi fost transmis de la om la nurci, au scris într-un comunicat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Gdansk.

Este prima dată când sunt depistate cazuri de coronavirus în rândul acestor animale în Polonia, mare producător de blană de nurcă.

Infecţii în rândul nurcilor au fost confirmate anterior în alte ţări europene, printre care Suedia şi Danemarca.

De altfel, Polonia a început în această lună testele în rândul nurcilor de fermă şi verificările asupra lucrătorilor din aceste locuri după descoperirea formei modificate a virusului la nurcile din Danemarca, ţară care a fost nevoită să sacrifice toată populaţia acestor animale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Gdansk au mai precizat că vor mai testa nurci în regiune, iar rezultatele sunt aşteptate într-o săptămână sau două.

Polonia a anunţat marţi peste 10.000 de noi cazuri de coronavirus şi 540 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanţul total a ajuns la peste 909.000 cazuri şi 14.300 de decese.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite