Numeroşi morţi și răniţi în urma unui atac asupra aeroportului Aden din Yemen

30 decembrie 2020, 18:28

 

Membrii Cabinetului guvernamental, inclusiv premierul Maeen Abdulmalik, au fost transferaţi în siguranţă la Palatul Prezidenţial din Aden, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate citate de postul Al Jazeera.

Potrivit unor surse citate de agenţia Reuters, cel puţin 13 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma schimburilor de focuri şi exploziilor produse pe aeroportul din Aden.

Ulterior, a avut loc o explozie în apropierea Palatului Prezidenţial din Aden, unde sunt membrii noului Guvern.

Guvernul din Yemen recunoscut la nivel internaţional şi insurgenţii separatişti din sudul ţării au format un Cabinet de uniune naţională pe 18 decembrie. Membrii noului Guvern au depus jurământul în Arabia Saudită, iar miercuri au ajuns în Aden.

Noul Guvern este loial Arabiei Saudite, care coordonează o coaliţie militară împotriva insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran. Rebelii huthi deţin controlul asupra oraşului Sanaa, capitala Yemenului, din 2014.

Zeci de mii de oameni, majoritatea civili, au fost ucişi în conflictul militar din Yemen, iar milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

 

Sursa: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite