Nume grele în dosarul „Mită la PSD”: Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Răzvan Cuc, Niculae Bădălău

11 decembrie 2019, 21:00

Procurorii DNA susţin că şefii numiţi politic de la Direcția Drumuri şi Poduri Timişoara aveau două surse de făcut bani. Vindeau posturile de controlor de trafic din Vama Nădlac, cu sume între 5.000 și 10.000 de euro, și colectau între 100 și 500 de euro de la fiecare controlor care lua șpagă de la șoferii de tiruri ca să nu le cântărească.

Unul dintre inculpați, Bogdan Munteanu, a recunoscut și a povestit că sumele strânse mergeau la șeful PSD Arad, Dorel Căprar, și chiar mai departe, până la Liviu Dragnea, susțin procurorii.

Căprar a fost audiat luni. Deputatul a venit la DNA îmbrăcat cu o geacă cu blană de coiot de 1.500 de euro.

Același inculpat, Bogdan Munteanu, fost șef al Biroului Încasări de la Drumuri și poduri Timișoara, a declarat că fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ar fi fost nemulțumit că trebuia să împartă șpaga cu fostul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, și finul lui, Marian Mina.

REFERAT DNA: „Dar Grasu (Răzvan Cuc – n.r.) așa o zis atunci la… I-o zis pă față, ce bă, că voi faceți și-i duceți lui Bădălău și lui Mina„.

Directorul de la Drumuri și Poduri Timișoara, Ilie Cristian Ispravnic, a fost interceptat pe 27 august, în timp ce se întorcea de la o reuniune de partid de la Caraş, la care a participat şi fostul premier Viorica Dăncilă. El a sunat un subaltern să-i spună că trebuie să angajeze neapărat o persoană, pentru că e ordin de la premier.

Cristian Ispravnic, șef DRDP Timişoara: „Uite, îs cu domnu ministru… Ă… Chestia cu Mirel și cu Lucaciu îi pă bune, îi de ordin de la doamna premier”. (Sursa: Referat DNA)

În acest dosar au fost puse sub acuzare 15 persoane, printre care 3 deputați PSD. 8 dintre ele au fost reținute, dar lăsate în libertate de o judecătoare de la Înalta Curte.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD nu va face zid în jurul celor anchetați penal, însă a criticat „defilarea” lor la DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite