Numărul turiştilor a scăzut dramatic în staţiunile Călimăneşti, Căciulata, Băile Govora şi Olăneşti

12 octombrie 2020, 07:15

Pandemia afectează şi turismul balnear din cele mai renumite stațiuni din judeţul Vâlcea: Călimănești-Căciulata, Olănești sau Băile Govora.

Dacă în anii trecuți stațiunile erau ocupate în proporție de sută la sută de cei care venau aici pentru cure balneare, acum abia au atins 40 la sută din gradul de ocupare.

De exemmplu, anul acesta doar 4 mii de persoane au depus cereri pentru un bilet de tratament la Casa Județeană de Pensii Vâlcea, spre deosebire de anul trecut când instituția a primit peste 6 mii de solicitări. Opertaorii din turism spun că numărul turiștilor a scăzut din cauza pandemiei cu 40 la sută, iar dacă autoritățile continuă să introducă măsuri stricte vor fi nevoiți să facă restructurări.

Situaţia este dificilă şi pentru hotelierii din Căciulata care nu au contracte cu Casa Naţională de Pensii şi care sunt căutaţi, în general, de tineri sau familiile cu copii. Aceştia spun că în iulie, de exemplu, gradul de ocupare în hoteluri nu a depăşit 50 la sută din capacitate şi că foarte mulţi clienţi au anulat rezervările din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite