Numărul studenților ucraineni înscriși în anul întâi la Universitatea din Suceava a crescut de cinci ori

A crescut numărul de studenţi ucraineni din ţara noastră după izbucnirea războiului. La Universitatea din Suceava, numărul cetăţenilor ucraineni înscriși în anul întâi s-a mărit de 5 ori faţă de anul trecut. Însă nu toți cei înscriși pot fi prezenți fizic la cursuri. Mulţi tineri cu vârsta peste 18 ani nu au putut părăsi țara vecină și au rămas acasă să lupte în prima linie, în timp ce alții își continuă studiile de la distanță.

05 Octombrie 2022, 19:43 (actualizat 05 Octombrie 2022, 21:04) Știrile TVR |

Mulţi dintre aceşti tineri deveniţi studenţi în România, constrânşi de situaţia de acasă speră acum să şi rămână la noi în țară. Se tem că în Ucraina nu mai au un viitor.

Kateryna ține legătura cu familie şi îşi face griji pentru tatăl ei, aflat în prima linie a războiului în Harkov. Are încredere că va veni ziua să-l îmbrățișeze din nou.

Ca să le facă viaţa mai uşoară studenţilor ucraineni, Universitatea din Suceava le oferă burse de merit pe lângă cele acordate de statul român, de 500 de lei pe lună.

Cei mai mulţi dintre studenţii ucraineni sunt etnici români şi pot învăţa în limba noastră. Unii urmează cursurile la distanţă, de acasă. Nu au putut pleca, dar nu au vrut să piardă anii de studiu.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI