Numărul mașinilor noi înmatriculate în România a crescut, în ultimele luni, cu peste 5%

4 noiembrie 2022, 16:02

Faţă de începutul anului, în ultimele luni, înmatriculările de mașini au crescut cu 5,3% la vehiculele pentru transportul pasagerilor ṣi au scăzut cu 4,6% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

Adrian Sandu, secretarul general al Asociației Constructorilor de Automobile din România (Banii, azi): Și în Europa au scăzut înmatriculările de vehicule noi, astfel, din ce în ce mai puține vehicule second hand sunt disponibile în Europa, în țările de unde sunt aduse vehiculele respective în România. Al doilea fapt este că și prețul acestor autovehicule second hand a început să crească.

La finalul trimestrului III din acest an, aproape 60% din mașinile înmatriculate se încadrau în normele de poluare Euro 4, Euro 5 sau Euro 6, iar 11,6% erau autoturisme non-Euro.

Bogdan Penciu, importator de mașini: Din cauza întârzierilor mașinilor noi, mașinile second hand s-au tot rulat până când în momentul de față este foarte greu să găsești o mașină second bună. De aceea și vânzările au încetinit. În momentul de față, ca să comanzi o mașină, indiferent de brand, trebuie să aștepți un an de zile, iar prețul niciodată nu o să fie la fel cu cel scris în contract.

Conform INS, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 16% în trimestrul al III-lea din 2022, faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite