Numărul deceselor provocate de noul tip de coronavirus a ajuns la 259, toate înregistrate în China

1 februarie 2020, 15:03

Aeronave trimise de Marea Britanie, Germania, Franța încep să-i aducă acasă pe europeni.

În timpul zborului sunt măsuri drastice. Unii pleacă sănătoși din China, dar în orele de pe drum încep să se manifeste simptomele bolii. Odată ajunși, toți intră în carantină 14 zile.

Agnes Buzyn, ministrul Sănătăţii din Franţa: „Bine aţi venit în Franţa. Suntem fericiţi să vă vedem, am organizat totul pentru a vă oferi confort. Îmi pare rău că nu dau mâna cu voi, dar nu am voie să fac aşa ceva„.

Precauțiile nu sunt exagerate! Se confirmă noi îmbolnăviri în multe țări europene. Spania a anunțat și ea primul caz de infectare.

În Germania există deja confirmarea transmiterii virusului de la om la om. S-a îmbolnăvit și un copil. Toți cei care au intrat în contact cu el sunt acum izolați. „Întreaga familie e infectată. Îi vom testa din nou şi pe cei care până acum nu au avut probleme„, a confirmat medicul Thomas Glueck.

După Italia, și Statele Unite au declarat stare de urgență din cauza virusului. Măsurile care se aplică sunt excepționale, începând de pe aeroporturi, până în școli și instituții publice.

SUA interzic intrarea non-americanilor care au vizitat China în ultimele 14 zile

Pe aeroporturile din China sunt cozi interminabile, pentru că vin anunțuri în lanț de la companii aeriene care își suspendă zborurile. De la declanșarea epidemiei, au fost anulate 10.000 de curse aeriene. Statistica vorbește de la sine despre cât de mari sunt îngrijorările.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite