Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 362

3 februarie 2020, 09:23

Potrivit aceleiași surse, alte 2.103 cazuri de infecție au fost înregistrate în cursul zilei de duminică, ceea ce înseamnă că numărul total al infecțiilor depășește în prezent 16.600.

În total, 9.168 de persoane au fost spitalizate, iar dintre acestea 478 se află în stare critică.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei sau erau turiști chinezi.

(w460) Coronaviru

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat săptămâna trecută că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internațional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobișnuit și neașteptat”.

A fost înregistrat și primul deces cauzat de acest virus în afara Chinei, și anume în Filipine. Este vorba despre un cetățean chinez, originar din Wuhan. Bărbatul în vârstă de 44 de ani  venise în Filipine pe 21 ianuarie, din Wuhan, împreună cu logodnica lui. Patru zile mai târziu,  a fost internat în spital. Starea lui era foarte bună, răspundea la tratament și avea o evoluție îmbucurătoare. Până acum 24 de ore, când starea i s-a agravat brusc și a murit. Acesta este primul deces cauzat de acest virus înregistrat în afara Chinei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite