În Filipine s-a înregistrat primul deces provocat de coronavirus în afara Chinei. Numărul deceselor a depășit 300

Spital în China
Spital în China
2 februarie 2020, 10:31

Autoritățile din Filipine au anunțat duminică primul deces din această țară cauzat de noul tip de coronavirus, fiind vorba despre un cetățean chinez, originar din Wuhan, orașul de unde a izbucnit epidemia.

Chinezul care a murit într-u spital din Manila venise în Filipine pe 21 ianuarie, din Wuhan, împreună cu logodnica lui. Patru zile mai târziu, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost internat în spital. Starea lui era foarte bună, răspundea la tratament și avea o evoluție îmbucurătoare. Până acum 24 de ore, când starea i s-a agravat brusc și a murit.
Acesta este primul deces cauzat de acest virus înregistrat în afara Chinei.

Toate decesele înregistrate sâmbătă în China s-au produs în provincia Hubei, de unde a pornit epidemia.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, numărul total de cazuri de infecție cu acest virus a ajuns la 14.380, după ce sâmbătă au fost confirmate 2.590 de noi cazuri.

Anunțul vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei sau erau turiști chinezi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite