Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25

23 ianuarie 2020, 11:30

Deși au discutat ore întregi, experții Organizației Mondiale a Sănătății nu au reușit să se pună de acord, dacă focarul actual de coronavirus din Wuhan trebuie sau nu declarat ca fiind o situație de urgență internațională.

Astăzi are loc o nouă reuniune de urgență a celor 16 experți medicali din diferite țări. La Wuhan au fost luate măsuri fără precedent în istorie.

Orașul Wuhan, cu 11 milioane de locuitori, este în carantină totală. Nu circula niciun mijloc de transport în comun, aeroportul este închis, la fel și școlile și instituțiile publice. Practic nimeni nu intră și nu iese din oraș.

Epidemia ar fi pornit din cea mai mare piață de pește a orașului. După câteva săptămâni de incertitudine, s-a stabilit că noul virus se transmite de la om la om.

Pentru a încerca să stăvilească răspândirea pneumoniei virale, pe marea majoritate a

aeroporturilor din toată lumea au fost instalate sisteme de screening, la cursele din China, pentru a-i depista pe eventualii pasageri bolnavi.

Simptomele includ febră, stare de rău și slăbiciune. Pot fi forme urâte, care duc la deces.

Peste două zile începe anul nou chinezesc și are loc cea mai mare deplasare de mase de oameni de pe tot globul. Zeci de milioane de chinezi circulă dintr-o parte în alta a țării pentru a merge de sărbători acasă. Deci riscul răspândirii masive e cu atât mai mare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite