Numărul deceselor cauzate de epidemia de coronavirus a depășit 1.000

11 februarie 2020, 09:02

108 oameni au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record trist de la declanșarea epidemiei de coronavirus. Numărul total al deceselor pe teritoriul Chinei a ajuns la 1016. Mai mulți înalți oficiali, inclusiv șeful comisiei de sănătate și secretarul Partidului Comunist din provincia Hubei, unde a apărut virusul, au fost îndepărtați din funcție.

Potrivit Autorității de Sănătate Publică din provincia Hubei, cea mai afectată de epidemie, au fost înregistrate 103 decese în această regiune în cursul zilei de luni.

De asemenea, numărul de cazuri de infecție în regiune a ajuns la 31.728. Dintre acestea, 1.298 de persoane se află în stare critică.

Pe de altă parte, peste 2.000 de pacienți au fost vindecați și externați.

La nivel mondial, numărul total al îmbolnăvirilor depășește 42.500, majoritatea acestor cazuri înregistrându-se în China continentală.

Doar două decese au fost înregistrate până în prezent în afara Chinei continentale, unul în Filipine și altul în Hong Kong.

Și situația pe vasul de lux  aflat în largul portului japonez Yokohama se complică. În pofida carantinei au fost confirmate 66 de noi cazuri. Au fost infectați și cetățeni străini din Statele Unite, Australia, Filipine, Canada și Ucraina, aflați, de asemenea, la bordul vasului.

Pe navă se află 17 români, iar până acum nici unul dintre ei nu prezintă simptomele infectării.

Peste 9 milioane de oameni au fost scanați astfel încât să aibă loc o triere adecvată a cazurilor în funcție de gravitate, iar cei sănătoși să fie izolați.

Beijingul a anunțat că 27 de cetățeni străini au fost infectați. Doi au murit, un american și un japonez.

Pe nava de lux ancorată într-un port din Japonia au fost identificate zeci de noi cazuri de infectare. Armata a preluat gestionarea situației.

Pasagerii nu au voie să iasă din camere, iar dacă fac febra trebuie să anunțe imediat.

O echipa de experți ai OMS se afla la Beijing pentru evaluarea situației. Iar UE se pregătește pentru o extinderea epidemiei.

În Marea Britanie sunt confirmate 8 cazuri de infectare cu coronavirus, iar guvernul apreciază că este vorba despre amenințare iminentă.

Multe țări și-au avertizat cetățenii să nu călătorească în China. Între timp desfășoară operațiuni de evacuare a propriilor cetățeni aflați în China, în mod coordonat. Zborurile marilor companii spre China sunt suspendate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

România, la un pas de epidemie de gripă