Numărul contractelor de muncă suspendate crește îngrijorător. În Gorj o mie de persoane au rămas fără locuri de muncă într-o singură zi

18 mai 2020, 08:02

Cea mai mare creștere a fost săptămână trecută, când într-o singură zi au fost suspendate o mie de contracte de muncă.

Potrivit raportărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, au fost suspendate peste 11 mii de contracte de muncă. În total, aproape două mii de angajatori au suspendat contractele de muncă ale angajaților din cauza pandemiei.

Numai de la Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare angajator din Gorj, au intrat în șomaj tehnic peste opt mii de mineri și energeticieni.

Afectată grav de criza în care ne aflăm este și economia judeţului Mehedinţi. Aproape 500 de agenți economici şi-au suspendat activitatea din cauza restricţiilor sau lucrează la capacitate redusă, pentru că nu au comenzi. Toate această situaţie se răsfrânge, desigur, asupra salariaţilor, majoritatea trimişi în şomaj tehnic sau concediaţi. Patru mii de salariaţi au avut în luna aprilie contractele suspendate.

Și în județul Dolj, 1.671 de firme au trimis angajați în șomaj tehnic. În luna aprilie, firmele doljene ceruseră bani de la stat pentru plata șomajului tehnic pentru aproape 16.000 de persoane cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului.

Cele mai multe firme care și-au suspendat activitatea sunt din domenii precum: industria hotelieră și a serviciilor alimentare, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte; fabricarea autovehiculelor de transport rutier; servicii de îngrijire personală.

Cum însă majoritatea firmelor își pornesc ușor activitatea, ne așteptam că în luna mai numărul celor aflați în șomaj tehnic să scadă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite