Numărul celor care au obținut permisul de conducere a scăzut după introducerea sistemului Big Brother la examen

4 februarie 2018, 19:41

Oana este o tânără care, imediat după ce a împlinit 18 ani, și-a dorit să aibă permis de conducere. A fost printre primii elevi care au dat proba practica sub atenta supraveghere a examinatorului și a lui Big Brother. Din vara anului trecut, a fost pusă în aplicare legea care prevede ca examenele practice pentru obținerea permisului de conducere să fie înregistrate video si audio.

Camera de supraveghere, montată în interiorul mașinii, înregistrează sunetul și traseul parcurs de candidat. A fost o măsură binevenită, susțin atât instructorii, cât și examinatorii: elimină orice îndoială că examenul ar putea fi fraudat.

Cei responsabili cu asigurarea sistemelor tehnice de monitorizare audio-video sunt poliţiştii din serviciul care răspunde şi de organizarea examenul de obţinere a permisului.

Pe de altă parte, autoritățile se așteaptă ca, pe viitor, candidații să vină mai bine pregătiți și să asistăm la o creștere a numărului șoferilor în trafic.

Există deja aproape 7 milioane și jumătate de posesori de permise de conducere în România, iar numărul maşinilor înscrise a ajuns la 6 milioane, dar peste 40 la sută sunt mai vechi de 15 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite