Numărul cazurilor noi de infectare cu SARS COV-2 a crescut cu mult peste media ultimei săptămâni. Autoritățile avertizează: Regulile trebuie respectate în continuare!

4 iunie 2020, 20:04

Până acum, aproape 14 mii de bolnavi infectați cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 1.299 au murit.

Datele oficiale anunțate astăzi de grupul de comunicare strategica arată că numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depășit 19.900. S-au înregistrat 238 de noi îmbolnăviri față de ultima raportare. Este mult peste media din ultima săptămână. Iar de la intrarea în starea de alertă doar pe 16, 24 și 25 mai numărul cazurilor a depășit 200 în 24 de ore.

În ultimele 24 de ore și numărul testelor a fost mare, 13.445, după cum arată datele oficiale. Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în București, 64 și în Brașov, 32. Autoritățile fac apel ca toată lumea să respecte în continuare cu rigurozitate regulile de igienă și de prevenire a răspândirii noului coronavirus:

– purtarea măștii în spații închise

– evitarea contactului

– igienizarea frecventă a mâinilor

– păstrarea distanței față de alte persoane.

Purtarea măștii de protecție în spații închise și în mijloacele de transport în comun rămâne obligatorie mult timp de acum înainte.

Dintre persoanele bolnave, aproape 70 la sută s-au vindecat. Ceea ce înseamnă peste 13.900. Evoluția din următoarele zile este hotărâtoare și pentru măsurile de relaxare pe care autoritățile le pregătesc pentru 15 iunie. Ar urma să se deschidă mallurile, sălile de fitness și grădinițele particulare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite