Numărul cazurilor de COVID din întreaga lume a depășit un nou prag psihologic: 15 milioane

22 iulie 2020, 21:14

Cehia raportează cea mai mare creștere a numărului de cazuri zilnice. Totalul depășește acum 14.000, numărul morților e de peste 360 în această țară cu 10 milioane de locuitori, care de curând anunțase renunțarea la măștile de protecție.

Obligativitatea măștilor s-a reintrodus în Cehia.

Așa va proceda și Austria, începând de vineri, pentru că, după o perioadă de liniște, criza a revenit în forță.

Recent, au apărut focare în interiorul și în apropierea capitalei Viena, dar și la granița cu Germania și Cehia, multe legate de biserici și de persoane venite din Balcani. Așa că se introduc restricții suplimentare pentru acestea.

Suedia, care afişează deja unul din cele mai grave bilanţuri pe locuitori din lume, se așteaptă la 3.000 de noi decese provocate de COVID. Numărul suedezilor uciși de coronavirus se apropie deja de 6.000 și sunt peste 78.000 de cazuri la 10 milioane de locuitori.

Suedia nu a impus niciodată măsuri de izolare populației sale și a fost aspru criticată în străinătate pentru strategia sa.

În Serbia, medicii spun că se confruntă cu „o catastrofă”.

Radovan Cekanac, epidemiolog în Kraljevo: „Cam 80% din cazuri prezintă simptome. 7.000 sunt asiptomatice și sunt un real pericol„.

Este doar o statistica locală, dar sute medici din întreaga țară au hotărât să semneze o scrisoare deschisă, în care condamnă reacţia guvernului la pandemie. Ei îl acuză pe președintele Aleksandar Vucic că a relaxat prea rapid restricţiile legate de coronavirus, ceea ce a dus la pierderea controlului asupra situaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite