Numărul cazurilor de COVID-19 atinge un nou record în China

Coronavirus. COVID-19. Pandemie
Coronavirus. COVID-19. Pandemie
24 noiembrie 2022, 09:54

China a înregistrat miercuri 31.444 de noi cazuri locale, dintre care 27.517 asimptomatice, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Aceste noi cifre sunt mai mari comparativ cu cele 29.317 de infecţii locale înregistrate la jumătatea lunii aprilie, când Shanghai – al treilea cel mai populat oraş din lume – era în izolare, iar locuitorii săi reuşeau cu greu să îşi cumpere alimente şi să acceseze serviciile medicale.

China, cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori, este singura mare economie din lume care încă încearcă să stopeze răspândirea virusului în ţară prin izolarea unor oraşe întregi şi carantinarea strictă a persoanelor care au intrat în contact cu pacienţi infectaţi.

Capitala chineză s-a confruntat în ultimele zile cu un focar epidemic nemaiîntâlnit de la începutul epidemiei de COVID-19. Zeci de clădiri rezidenţiale au fost izolate, iar companiile au generalizat telemunca.

Oraşul Beijing a anunţat miercuri aproape 1.500 de noi cazuri pozitive (majoritatea asimptomatice) la un total de 22 de milioane de locuitori. Un nivel nemaiatins în capitală de la începutul pandemiei, dar care rămâne foarte scăzut după criteriile internaţionale.

Şcoli, restaurante şi sedii de companii au fost din nou închise. O mare parte a locuitorilor Beijingului sunt în prezent epuizaţi psihic de aceste restricţii, adesea vagi şi schimbătoare, a căror durată nu este niciodată anunţată în prealabil, notează AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă