Numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus crește alarmant în Franța. Laboratoarele nu fac față solicitărilor pentru teste

28 septembrie 2020, 14:09

Laboratorul de analize medicale de la Argenteuil, din nord-vestul capitalei franceze, și-a organizat activitatea până la cel mai mic amănunt.

De la mijlocul lunii august, cererea de testare este tot mai mare, iar numărul de teste pozitive a crescut îngrijorător. Laboratorul a stabilit intervale orare de testare pentru cei care au nevoie de rezultat în 24 de ore.

De multe ori, reactivii sunt puțini și nu ajung pentru toate testele, furnizorii au și ei sincope de aprovizionare, cozile din fața centrului sunt lungi, iar presiunea este din ce în ce mai mare.

În Franța se fac peste un milion de teste săptămânal, iar laboratorul de la Argenteuil analizează un procent din cele peste 37.000 de teste care se fac în fiecare zi în regiunea pariziană.

Saloanele de reanimare încep să se aglomereze, iar unele spitale au luat deja decizia de a reprograma 20% din intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe.

În fața unui posibil val doi de îmbolnăviri, medicii cer și mai multe restricții pentru următoarele două săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă