Număr record de persoane internate la Terapie Intensivă. Constanța, Ilfov și Sibiu rămân fruntașe la incidența de îmbolnăviri la mia de locuitori

1 decembrie 2020, 20:31

Ziua Națională este ziua și recordului absolut de pacienți cu SARS-COV 2 la terapie intensivă: 1259 din aproape 13 500 de persoane internate. Azi au fost raportate și 199 de decese. Sunt 4272 de cazuri noi la 14 588 de teste, dar și 7746 de persoane vindecate. Statisticile de acest fel fac parte din viața noastră de zi cu zi, dar, pentru medici și pacienți, au altă semnificație.

Pentru mulți, credința a fost în zilele acestea un sprijin de nădejde.

Datele de azi arată că județele Constanța, Ilfov și Sibiu rămân fruntașe la incidența de îmbolnăviri la mia de locuitori, dar într-o scădere ușoară față de zilele precedente. Indiferent de statistici însă, pregătirile pentru vaccinare sunt în toi.

Dacă vaccinul este aprobat rapid, primele doze ar putea ajunge în România chiar înainte de sfârșitul anului, pentru ca, din primele zile ale lui 2021, să se poată trece la imunizare.

Primii vor fi vaccinați cei din sistemul sanitar, persoanele cu diverse afecțiuni, vârstnicii și cei din serviciile esențiale ale statului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite