Număr record de județe în scenariul roșu. Carantina este eficientă, dar uneori greu de aplicat

22 noiembrie 2020, 20:52

Coronavirusul a fost fatal pentru 10.047 de români. Cei mai mulți dintre cei care au murit infectați cu SARS-Cov-2 aveau și alte afecțiuni.

Autoritățile încearcă să țină sub control pandemia mai ales prin carantină. Avem un număr record de 26 de județe în scenariul roșu, cu Sibiu la o incidență de 8,62 la mie, urmat îndeaproape de Ilfov, Cluj și Brașov. Şi București a sărit de incidența de 6 la mie, pragul de la care autoritățile iau în calcul varianta introducerii în carantină a unei localităţi.

În Capitală însă, lucrurile sunt mai delicate.

În Sălaj, primul județ cu reședința în carantină după Suceava, incidența a început să scadă după două săptămâni de restricții. Numărul total de infectări noi este de 5.837 la un număr mai mic de teste decât de obicei, de 20.790 de mii.

Ministrul Sănătății a anunțat că definiția de caz, cu tot cu criteriile de testare, va suferi modificări săptămâna viitoare.

Autoritățile spun că avem capacitate de 50 de mii de teste zilnic, dar a existat o singură zi cu un vârf de aproximativ 41 de mii de teste. La ATI sunt 1.174 de pacienți, iar autoritățile spun că suplimentează numărul de paturi mai ales în Capitală. Medicii de aici au fost nevoiți să trimită pacienții în alte zone ale țării, pentru că nu mai existau paturi libere la terapie intensivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă