Număr record de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei în Israel

Record de contagieri cu SARS-CoV-2 în Israel
Record de contagieri cu SARS-CoV-2 în Israel
12 ianuarie 2021, 12:14

Potrivit Ministerului Sănătăţii israelian, un număr record de 9.589 noi cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat luni, cu o rată de pozitivare de 7,6%.

Numărul total de persoane infectate până acum cu SARS-CoV-2 în Israel a depăşit jumătate de milion de persoane, dintr-o populaţie de 9,2 milioane.

De vineri dimineaţă, toate şcolile şi grădiniţele au fost închise în această ţară, cu excepţia celor din învăţământul special.

De mai bine de două săptămâni, israelienilor le sunt restricţionate deplasările la mai mult de 1 km de locuinţe, cu rare excepţii, bine motivate. Alte măsuri vizează restricţionarea unor servicii, precum închiderea centrelor comerciale şi a restaurantelor, cărora le-a fost permis doar serviciul de livrări.

Israelul speră că, în afară de măsurile actuale de lockdown, campania de vaccinare rapidă să ducă la o scădere a numărului de infecţii cât mai curând.

Potrivit site-ului Our World in Data, Israelul este lider mondial după numărul persoanelor vaccinate la 100 de locuitori cu 21,38 de persoane, urmat de Emiratele Arabe Unite (EAU) şi de Bahrain.

Israelul a lansat campania de vaccinare pe 20 decembrie, acordând întâietate persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, celor din categorii de risc şi altor grupuri prioritare.

În prezent, sunt invitate să se vaccineze persoanele de peste 55 de ani şi personalul didactic.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că fiecare rezident cu vârsta de peste 16 ani se va putea vaccina până în martie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite