Număr record de apeluri la 112. „Multe apeluri în care rudele persoanelor pentru care se sună la 112 își manifestă îngrijorarea – la momentul la care ajungem acolo găsim unele persoane decedate”

20 octombrie 2021, 20:14

Nu am atins încă vârful acestui al patrulea val de infectări, dar toate structurile implicate în salvarea oamenilor sunt forțate la maximum.

Cu un număr de cazuri de COVID în creștere de la o zi la alta, apelurile la 112 sunt mai numeroase ca niciodată. Așa se explică timpul lung de așteptare până la venirea unui echipaj medical. Trec chiar și câteva zile până când ambulanțele ajung la cei care solicită testarea. Și asta în condițiile în care Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a primit din mai multe de județe ale țării 10 ambulanțe și 18 autospeciale pentru transportarea victimelor multiple.

Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanță București-Ilfov: „Pot să spun că este cea mai grea perioadă din această pandemie. Doar în ultimele 48 de ore s-au înregistrat 7.660 de cazuri la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dintre acestea 3.308 solicitări pentru recoltare de probe biologice în vederea efectuării testului PCR. Atenţie, aceste 3.300 de solicitări sunt de adrese. La adresă sunt între doi şi recordul a fost de 11 persoane la o adresă.”

Și pompierii primesc zilnic aproape o mie de apeluri, majoritatea cazuri de infectări cu SARS-CoV-2. Se lucrează la foc continuu și nimeni nu-și mai poate lua concediu.

„Din păcate, la momentul ajungerii la locul intervenției, se constată că persoanele sunt în stare de inconștiență, multe apeluri în care rudele persoanelor pentru care se sună la 112 își manifestă îngrijorarea – la momentul la care ajungem acolo găsim unele persoane decedate. Marea provocare pentru noi în aceste zile este să găsim o resursă medicală sau o ambulanță care să meargă cât mai repede către oamenii care solicită ajutor. Niciodată nu a fost la fel de greu precum este în aceste zile”, a declarat lt. col. Valentin Constantin, ISU București Ilfov.

Prognoze pesimiste vin de la autorități și de la specialiști, în condițiile în care românii refuză vaccinarea.

Chiar dacă ritmul imunizărilor cu serul salvator a crescut în ultimul timp, tot suntem în coada clasamentului la acest capitol.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite