Număr mare de îmbolnăviri de COVID-19, vaccinări în scădere. Se recomandă purtatea măștii de protecție și distanțarea

22 martie 2022, 19:38

5.140 de cazuri noi de COVID s-au înregistrat în ultimele 24 de ore. Numărul a crescut cu aproape 3.000 față de ziua anterioară.

Însă a scăzut numărul celor internați în secțiile ATI: 443, cei mai mulți – nevaccinati. Iar 43 de oameni și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de COVID. Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în Capitală, peste 1.200.

Dr. Adrian Marinescu, medic primar, director medical, Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”: La nivelul paturilor ATI, în continuare este presiune. Avem în continuare cazuri severe, care pun probleme. E o perioadă de tranziție în care nu avem cazuri izolate și aș fi foarte atent în raport cu persoanele vulnerabile, care au riscul de a face forme severe.

În Cluj şi Timiș au fost raportate peste 400 de noi infectări.

Dr. Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara: Peste 95%, cu excepția unui pacient, pe care îl avem la ora actuală, toți sunt în vârstă și nevaccinați.

Varianta Omicron este predominantă, dar sunt pacienți care fac forme severe de boală.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, mai bine de jumătate din secția ATI Covid este plină. La nivelul județului Timiș, aproape 30 de pacienți sunt în stare critică din cauza COVID și sunt internați pe secția de terapie intensivă.

La nivelul județului Timiș, sunt 7 focare de COVID, cele mai multe în școli și spitale.

Dr. Flavius Cioacă, director DSP Timiş: Avem în continuare focare. Din păcate, față de acum 2-3 săptămâni, numărul de focare a crescut. Avem focare preponderent în unitățile sanitare și în unitățile de învățământ.

Pentru ca numărul de îmbolnăviri să scadă, specialiștii insită să respectăm măsurile sanitare recomandate de autorități.

Conf. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Această ușoară creștere a numărului de cazuri ne face să revenim insistent asupra respectării măsurilor pe care Ministerul Sănătății le-a comunicat. Mă refer la igiena personală, evitarea aglomerației și purtarea măștii, mai ales în mijloacele de transport în comun.

Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS: COVID-19 va rămâne cu noi multă vreme de acum în colo, nu vom scăpa de virus atât de uşor, dar asta nu înseamnă că nu putem scăpa de pandemie.

Trendul vaccinării este în continuă scădere. Mai multe centre de vaccinare au fost închise, iar cele care au rămas funcționale și-au redus programul la câteva ore pe zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite