Număr aproape dublu de cazuri de Covid-19 față de luna septembrie a anului trecut. În zonele cu multe infectări, accesul la nunți se va face pe baza certificatului verde

13 septembrie 2021, 12:03

În aceste condiții, nu sunt excluse noi restricții.  Premierul Florin Cîţu anunţă chiar că în zonele cu incidenţă mare ar urma să se meargă la nunţi cu certificat verde.

Singura veste bună vine de la ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care a anunţat că,  în ultimele 10 zile,  una din 3 persoane vaccinate cu Pfizer este elev.

În săptămâna care a trecut,  numărul de bolnavi de Covid s-a dublat. Sunt 200 de pacienți în plus în saloanele de Terapie Intensivă. Dacă în valurile precedente, copiii erau mai feriți, acum crește rapid și numărul minorilor internați, incluisv la ATI.

Cifrele arată că față de aceeași zi a anului trecut avem un număr aproape dublu de cazuri și cu 133 de pacienți mai mulți  la ATI.

La cât de contagioasă e varianta Delta, vaccinatii se pot considera norocoși.

Vom avea un vârf de val patru undeva la jumătatea lunii octombrie. O parte dintre persoanele vaccinate, chiar complet, pot să se infecteze, însă cu acel foarte mare avantaj de a nu dezvolta forme grave (…)  Apreciez că acest val patru nu va fi foarte extins ca perioadă de timp, se va întinde undeva la 3  luni, maxim 4 luni, pentru că va fi un soi de autolimitare. Varianta Delta fiind extrem de  contagioasă, va infecta un număr destul de mare de oameni și în felul acesta, la un moment dat va fi lipsit de subiecți pe care să îi infecteze,  explică epidemiologul Emilian Popovici.

Premierul Florin Cîțu a cerut suplimentarea paturilor la ATI astfel încât să se ajungă la 1.600 de locuri.

În Satu Mare, Ilfov și Bistrița Năsăud sunt cele mai mari creșteri de infectări.

Pentru a nu anula nunțile, de exemplu, în zonele cu incidență foarte mare, autoritățile vor să permită accesul la petrecere doar pe baza certificatului verde.

Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alta și atunci aș propune, pentru nunțile care sunt deja programate și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde.

În România, numărul persoanelor vaccinate cu schema completă depășește cu puțin 5. 200.000

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite