Nu vor Brexit. Peste o jumătate de milion de britanici cer în stradă un nou referendum

20 octombrie 2018, 18:43

„Am 16 ani și îmi furați viitorul” sau „Nu-i lăsați pe conservatori să ne scoata din Ue, lăsați-ne pe noi să avem ultimul cuvânt”. Sunt două dintre textele des întâlnite în marea de oameni venită în marș până la Palatul Parlamentului, unde are loc cea mai mare și zgomotoasă manifestație desfășurată recent în Marea Britanie pentru un vot.

Aflat în fruntea demonstranților care au mărșăluit pe străzile Londrei, primarul capitalei britanice, Sadiq Khan consideră ca nimic nu poate fi mai democratic și mai britanic decât judecata poporului britanic.

Cu negocieri finalizate sau nu, în Marea Britanie domnește incertitudinea.

Tinerii nu știu ce se va întâmpla cu programele Erasmus, de exemplu, cei care muncesc în țări din Uniune nu știu ce statut vor avea. Sunt chestiunile mărunte care îi frământă pe britanici și astfel, în ultimele luni, ideea unui nou referendum a câștigat popularitate și personalități de toate culorile o susțin, inclusiv fostul premier laburist Tony Blair.

Nu este prima demonstrație împotriva Brexit. Astă vară, peste o sută de mii de oameni, majoritatea tineri, au ocupat centrul Londrei cerând organizarea unei noi cosultări populare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite