Nu o mai vor pe Theresa May. Presa britanică vorbește despre o lovitură pregătită chiar de conservatori

24 martie 2019, 22:15

The Sunday Times susține că sunt nu mai puțin de 11 membri grei ai Partidului Conservator, inclusiv miniștri, care consideră că a venit vremea ca Theresa May să plece de la conducerea cabinetului.

Politicienii, a căror identitate este protejată de ziariști, consideră că premierul a devenit o figură toxică pe a cărei judecată nu se mai poate pune bază.

Mai mult, în articolul publicat de The Sunday Times, se spune că aprobarea acrodului privind Brexit ar fi condiționată de o eventuală demisie a premierului.

Unul dintre apropiații lui Theresa May, ministrul de finanțe, Philip Hammond, demontează însă aceste scenarii.

The Sunday Times avansează chiar și numele succesorului lui May, fie el și interimar. Este vorba despre vicepremierul David Lidington, care însă a dezmințit acest scenariu.

Speculațiile au apărut la numai o zi după ce aproape un milion de britanici au cerut în stradă un nou referendum privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Paricipantii au acuzat guvernul May că i-a ignorat pe britanicii care au votat să rămână în Clubul comunitar: 48 la sută.

Cel mai probabil, săptămâna viitoare, Theresa May va cere din nou votul deputaților asupra acordului privind Brexitul, respins deja de două ori.

Dacă planul nu va trece nici acum, Marea Britanie ar putea ieși din Uniune, fără niciun acord, pe 12 aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații