Nu mai mult de 6 persoane la o masă și distanțare socială. Asta promit patronii care cer deschiderea restaurantelor de la 1 iulie

Reprezentanții industriei ospitalității le cer guvernanților ca, începând cu data de 1 iulie, să le permită să redeschidă restaurantele. În caz contrar, spun aceștia, multe dintre afaceri riscă să intre în faliment și mai bine de jumătate dintre cei 400.000 de angajați să intre în șomaj tehnic.

20 Iunie 2020, 19:50 (actualizat 20 Iunie 2020, 20:23) |
Fără redeschiderea restaurantelor dau faliment
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Eduard și-a deschis un restaurant chiar cu puțin timp înainte de a fi declarată starea de urgență. În ultimele luni, afacerea a supraviețuit prin livrările pe care le-a făcut la domiciliu și, de câteva săptămâni, cu ajutorul vânzării pe care a făcut-o la terasă.

Principalele încasări le aducea însă restaurantul.

Reprezentanții industriei ospitalității le cer guvernanților să le permită să deschidă restaurantele de la 1 iulie.

Patronii susțin că vor respecta normele de igienă și de distanțare socială, astfel încât la o masă să nu fie mai mult de 6 persoane, iar între mese să fie o distanță de 1,5 m.

În prezent, în industria HORECA funcționează 40.000 de restaurante, în care lucrează 400.000 de angajați.

Reprezentanții ospitalității arată că, dacă situația nu va reveni la starea de normalitate, există riscul ca mai mult de jumătate dintre angajați să intre în șomaj tehnic.

În urma cu câteva zile, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spunea că, dacă toate normele sunt respectate, restaurantele ar putea fi deschise de la 1 iulie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI