„Nu își asumă nimic, promite totul!”, spunea recent Edouard Philippe despre Emmanuel Macron

16 mai 2017, 10:55

Suntem în jocul politic atunci când facem parte din tabere diferite. Asta s-a întâmplat și cu declarația lui Edouard Philippe. Edouard Philippe – un premier cu o statură impozantă, un tip care știe ce vrea. A fost coleg cu Emmanuel Macron la Școala Națională Adminsitrativă la Strasbourg – o școală care dă politicenii cei mai renumiți în Franța. Edouard Philippe a fost purtătorul de cuvânt al lui Alain Juppe. Are, așadar, exercițiul politic. Știe să facă declarații, când trebuie și, mai ales, știe să spună ce trebuie, a transmis Mihaela Antoche, corespondentul TVR la Paris.

Edouard Philippe îi propune, marți, președintelui o listă de miniștri, iar miercuri, Emmanuel Macron va prezida primul Consiliu de Miniștri.

Președintele Emmanuel Macron l-a desemnat, luni, pe Edouard Phillipe să formeze noul guvern. În vârstă de 46 de ani, Phillipe este un conservator din Partidul Republican. Este primul șef de executiv ales în mod voluntar de președinte din alt partid decât al său, după Al Doilea Război Mondial. La numai câteva ore după desemnare, Edouard Philllipe a reafirmat angajamentul președintelui pentru reforme pe piața muncii și în mediul de afaceri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă