Nu există legislație care să vină în sprijinul animalelor sălbatice rănite

1 iulie 2019, 18:17

O ursoaică de 2 ani a fost lovită de o mașină pe DN1, în județul Brașov când încercă să traverseze șoseaua. Șoferul și-a continuat drumul, dar un altul a văzut animalul rănit şi a sunat la 112. Poliţiştii au ajuns primii în zona accidentului. Au anunţat şi alte instituţii dar nimeni nu a reuşit să trimită un veterinar sau pe cineva care să poată tranchiliza ursoaica rănită. Salvarea a venit de la specialiștii Asociației Milioane de Prieteni.

Legea nu este destul de clară: instituțiile nu sunt obligate să cheme un veterinar și nici medicii veterinari nu sunt obligați să accepte astfel de cazuri. Mai există însă și problema costurilor pentru tratarea animalelor sălbatice.

Ursoaica rănită a primit numele „Anima”. Este îngrijită acum la Sanctuarul din Zărnești, fiind în custodia Asociației Milioane de Prieteni. După ce i se va vindeca fractura de femur, ar putea fi eliberată înapoit în sălbăticie sau va rămâne în sanctuar. Decizia va aparține Ministerului Mediului.

Cu o zi înainte de acest incident, un pui de urs rănit a fost filmat pe un drup de lângă Arpaşu de Sus, județul Sibiu, în timp ce se stingea sub privirile șoferilor. Oamenii au oprit să îl filmeze, în timp ce el se chinuia să se țină pe picioare. Animalul a murit, până la urmă, fără să fie salvat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite