Nu doar noul coronavirus ține elevii acasă: Copiii dintr-o localitate din Gorj încep cursurile online, din cauza reparațiilor care au loc în școală

11 septembrie 2020, 07:56

În două școli din localitatea gorjeană Motru, județul Gorj, cursurile vor începe în scenariul „roșu”, adică lecțiile vor avea loc exclusiv online. Și asta nu este din cauza numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, ci pentru că sunt șantiere deschise.

Așa că abia după ce se vor finaliza lucrările, elevii se vor putea întoarce în bănci. Până atunci, vor învăța online.

Cum va fi posibil acest lucru, rămâne de văzut pentru că elevii fără posibilități nu au primit încă tablete să poată participa la orele online. În opt localități din Gorj, din cauza îmbolnăvirilor de Covid 19, școala va începe în scenariul „galben”, iar alte 62 de școli în scenariul verde.

Probleme sunt și în județul Dolj. Unele școli au probleme legate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, altele cu obținerea autorizațiilor sanitare de funcționare.

Cele mai multe probleme invocate de inspectorii sanitari la respingerea solicitărilor de emitere a autorizaiei sanitare sunt legate de lipsa măsurilor de igienă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj