„Nu am dormit de 24 de ore. Crezi că ar trebui sa te consult?” Medicii spanioli au ieșit în stradă. Noi restricții pe fondul creșterii galopante a cazurilor de COVID-19

30 septembrie 2020, 21:00

„Nu am dormit de 24 de ore. Crezi că ar trebui să te consult?” Este întrebarea a sute de medici rezidenți, aflați în a treia zi de proteste.

Se plâng că muncesc fără pauză, mai ales de când a început pandemia. Și nu li se plătesc orele suplimentare.

Așa că și-au întins cearceafurile și pernele pe străzile din Barcelona pentru a-și cere drepturile.

Isa Shang, medic rezident anul III: În timpul epidemiei s-a văzut că suntem indispensabili. Am acoperit posturi pentru care nici nu eram pregătiți și am luat decizii singuri, unele peste capacitățile noastre.

Autoritățile au modificat legislația pentru a le permite comunităților autonome să angajeze peste 10 mii de cadre sanitare.

În Madrid, spitalele care tratează pacienții cu COVID sunt deja pline și mii de localnici din zonele izolate sunt chemați zilnic la centrele de sănătate pentru a fi testați.

Pentru a evita confuzia generată de închiderea parțială a unor cartiere în funcție de zonele sanitare, ministrul Sănătății a hotărât ca restricțiile să se aplice uniform în toate orașele cu peste 100 de mii de locuitori care depășesc 500 de cazuri noi zilnic și au un grad de ocupare a paturilor de terapie intensivă de peste 35 la sută.

În afară de Madrid, alte 10 orașe din Spania îndeplinesc condițiile pentru a fi izolate, printre care Parla, Pamplona, Alcala de Henares și Getafe. Acestea au la dispoziție 48 de ore pentru a aplica restricțiile stabilite de Ministerul Sănătății.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite