Novak Djokovic a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Numărul 1 mondial în tenisul masculin a refuzat inițial să se testeze

23 iunie 2020, 15:38

Sârbul a dat publicității marți un comunicat prin care a anunţat că rezultatul testului efectuat luni în Serbia a fost pozitiv. Djokovic a fost criticat pentru că a organizat turneul Adria Tour în plină pandemie şi apoi  a refuzat să fie testat în Croația, notează Mediafax. Sportivul a plecat imediat la Belgrad și a fost testat acolo.

„În momentul în care am ajuns la Belgrad am mers să fim testaţi. Rezultatul meu a fost pozitiv, la fel ca şi al Jelenei, în timp ce copiii au avut rezultat negativ” a anunţat Djokovic.

Liderul mondial a vorbit şi pentru prima dată despre decizia de a organiza turneul în contextul actual: „Tot ce am făcut în ultima lună a fost cu inima deschisă şi cele mai bune intenţii. Turneul avea menirea de a uni şi de a trimite un mesaj de solidaritate şi compasiune în regiune”.

Novak Djokovic va rămâne în izolare timp de 14 zile, urmând să repete testul în următoarele 5 zile.

Finala turneului de tenis de la Zadar, din circuitul Adria Tour, organizat de Djokovic, a fost anulată, duminică, după ce bulgarul Grigor Dimitrov a anunţat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Luni, și croatul Borna Coric, care a participat la turneu, a fost testat pozitiv la COVID-19.

Circuitul Adria Tour, organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi ar urma să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie). Turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat.

La fiecare turneu participă opt jucători, împărţiţi în două grupe de câte patru, urmând să joace fiecare cu fiecare. Sistemul de joc este cel mai bun din şapte ghemuri, cu un tiebreak normal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite