Novak Djokovic, convocat sâmbătă de autorităţile australiene de imigrare după ce viza de intrare în țară i-a fost anulată

14 ianuarie 2022, 09:15

Actualizare: Conform sursei citate, oficiali ai guvernului australian discută cu avocaţii lui Djokovic, iar purtătorul de cuvânt al ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, nu a răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta situaţia.

”Iau act de decizia ministrului Imigraţiei în legătură cu viza domnului Novak Djokovic. Înţeleg că, după o analiză atentă, ministerul a luat decizia să anuleze viza deţinută de domnul Djokovic din motive de sănătate şi de ordine, pe motiv că era în interesul public de a face acest lucru. Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas împreună şi am salvat vieţi şi mijloace de trai”, a fost reacţia de vineri a premierului australian Scott Morrison, după anularea vizei lui Novak Djokovic.

Viza de Australia a liderului mondial al tenisului profesionist masculin, sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, vineri, ‘‘din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, transmite DPA

Tenismenul nu mai poate participa la turneul de Grand Slam Australian Open

Novak Djokovic poate contesta decizia în instanță. Cu toate acestea, participarea lui Djokovic la turnelul Australian Open este puțin probabilă, având în vedere că decizia autorităților a venit vineri seară (ora Australiei), ceea ce face dificilă atacarea în justiție până la startul competiției din 17 ianuarie.

Djokovic, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, spera să devină la Australian Open primul tenisman cu 21 de trofee majore, iar acum riscă să îi fie interzisă intrarea în Australia pentru următorii trei ani.

Pe 5 ianuarie, la sosirea sa în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

 

Novak Djokovic a recunoscut falsul din declarația de intrare în Australia și că a participat la câteva evenimente după ce a fost testat pozitiv la Covid.

Sportivul a precizat că echipa lui a făcut câteva greșeli în completarea documentelor. El admite că a comis o „eroare umană”, cu certitudine fără intenție, atunci când a declarat la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile înaintea zborului.

Djokovic a mai spus că a uitat să relateze despre interviul și ședința foto pentru L’equipe, care au avut loc după ce jucătorul fusese depistat pozitiv la Covid.

Și autoritățile spaniole cercetează dacă sportivului i s-a acordat aprobarea, în decembrie anul trecut, de a intra în Spania ca persoană nevaccinată, înainte de zborul spre Melbourne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite