Novaia Gazeta: Ruși cu HIV ar fi fost convocați la război în ciuda diagnosticului

Cetățeni ruși infectați cu HIV primesc citații, în ciuda informațiilor de pe portalul guvernamental, „Объясняем.рф”, potrivit cărora nu sunt supuși mobilizării, transmite Novaia Gazeta.Europa, care îl citează pe Pavel Cikov, șeful grupului Agora pentru drepturile omului.

29 Septembrie 2022, 16:27 (actualizat 29 Septembrie 2022, 17:17) Știrile TVR |
Foto: Citație trimisă unui cetățean seropozitiv / Pavel Cikov

Potrivit lui Cikov, mai multe persoane cu un asemenea diagnostic l-au contactat în acest sens. Aceștia primesc citații în cazul în care comisia medicală nu i-a recunoscut anterior ca „inapți” și nu le-a atribuit categoria „D” (inapt pentru serviciul militar).

„În fotografie este o citație pentru un locuitor din Ekaterinburg, HIV-pozitiv. După ce s-a prezentat la biroul de înregistrare și înrolare militară cu certificatul său de HIV, a fost trimis acasă. Totuși, lo altă persoană seropozitivă a fost trimisă la punctul de recrutare, în ciuda documentelor medicale care confirmă diagnosticul”, a spus avocatul.

El a explicat că ofițerii în rezervă pot fi convocați dacă infecția HIV este „în stadiul manifestărilor primare (stadiile 1, 2 A, 2 B, 3)”.

Portalul „Объясняем.рф”, lansat de guvern, informează că „persoanele infectate cu HIV nu sunt supuse mobilizării”.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI