Noul stadion de la Craiova, gata de inaugurare. TVR va transmite vineri evenimentul

7 noiembrie 2017, 19:38

Noul stadion din Bănie are 30.000 de locuri. Lucrările au început în septembrie 2015 și ar fi trebuit să fie gata în noiembrie anul trecut. Arena își va deschide însă porțile vineri. Zeci de artiști care țin cu echipa din Bănie vor urca pe scenă, iar de la ora 20.00, CSU Craiova va juca împotriva echipei campioane a Cehiei, Slavia Praga. În tribune vor lua loc și foste glorii ale fotbalului craiovean.

Noul stadion din Bănie va putea găzdui atât competiţii sportive, naționale și internaționale, dar și concerte sau alte evenimente speciale. De-a lungul timpului presa a sesizat o serie de probleme legate de construcție.

În această vară, specialiștii au constatat că stadionul este cu zece metri mai scund, dar și mai lat decât în planurile inițiale. A fost nevoie de un etaj în plus și de un inel perimetral care să permită evacuarea mai ușoară. Fără aceste modificări ar fi fost încălcate cerinţele UEFA.

Stadionul din Craiova a costat peste 50 de milioane de euro și este o investiție a Companiei Naționale de Investiții.

Cătălin Tolontan a scris pe blogul său, tolo.ro, că preşedintele CSU Craiova, Marcel Popescu, a declarat prin telefon, la un post de televiziune că  „Avem un contract de exclusivitate cu Primăria ca să folosim noi stadionul. Nici o echipă nu poate juca aici fără acordul nostru!”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite